Në varësi të vendit ku jetoni në Zvicër, faturat tuaja mund të rriten mbi 45%

0
Shpërndaje lajmin

Nëse jeni mësuar të përpunoni buxhetin tuaj të familjes në një mënyrë të caktuar, duke i caktuar një shumë të caktuar çdo muaj për çdo shpenzim, tashmë situata ka ndryshuar dhe do të keni më shumë shpenzime.
Në varësi të vendit ku jetoni, faturat e rrymës mund të rriten deri në gati 50 për qind, përcjell albinfo.ch.
Për shembull, në pjesë të Vaud, “shumica dërrmuese e familjeve tona do të paguajnë 49 përqind më shumë se aktualisht”, sipas furnizuesit lokal të energjisë elektrike.
Rritje të konsiderueshme – midis 42 dhe 46 përqind – do të godasin gjithashtu banorët e Bazelit, si dhe ata që jetojnë në Zug (39 përqind).
Në pjesë të tjera të vendit, rritjet do të jenë më të ulëta, por ende domethënëse – rreth 22 për qind në Gjenevë dhe 26 për qind në Cyrih dhe Lozanë.
Sa më shumë do të përfundoni të paguani në krahasim me shpenzimet tuaja aktuale do të varet jo vetëm nga vendbanimi juaj, por edhe nga sasia e energjisë elektrike që përdorni – nëse do të përpiqeni të reduktoni konsumin tuaj siç rekomandohet nga qeveria, apo do të vazhdoni të jetoni ashtu siç keni bërë përpara se të godiste kriza energjetike.
Energjia në përgjithësi ka shënuar rritjen më të lartë nga të gjitha mallrat e konsumit: 28 për qind.
Brenda kësaj kategorie, nafta u rrit me 86 përqind, gazi u rrit me 58 përqind, benzina me 28 përqind dhe druri me 26 përqind.
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *