Në Vaud dhe Valais fillon vëzhgimi i bagëtive gjatë natës

Shpërndaje lajmin

Sulmet e shumta të ujqërve kundër deleve dhe kafshëve janë raportuar në kantone të ndryshme të Zvicërs dhe kjo po bëhet edhe më e shpeshtë për çdo vit, njofton albinfo.ch.
Për të parandaluar që kjo të ndodhë, barinjtë e Vaud dhe Valais po trajnojnë, në bashkëpunim me Organizatën për Mbrojtjen e Kullotave Alpine (OPPAL), një numër vullnetarësh civilë për të vëzhguar kopetë e bagëtive gjatë natës, kur ujqërit ka më shumë gjasa të sulmojnë.
Ky është një vazhdim i një projekti të nisur nga OPPAL në vitin 2021, kur vullnetarët e trajnuar u mësuan se si të bënin zhurma të frikësimit të ujqve për të mbajtur grabitqarët larg.
Nuk ka asnjë përparësi nëse vullnetarët janë të trajnuar për të dalluar një ujk me veshje deleje, megjithëse duket një aftësi thelbësore në këtë linjë pune. /Albinfo.ch
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *