September 25, 2021

Në Zvicër nuk ka ndodhur asnjëherë të importohet qumështi

Shpërndaje lajmin

Qumështi mund të importohet vetëm nëse ka mungesë në Zvicër, gjë që nuk ndodh aktualisht, as në në historinë e saj, transmeton albinfo.ch.

Kjo do të thotë që qumështi zviceran nuk ka konkurrentë të huaj që pretendojnë për vëmendjen e konsumatorëve dhe e detyrojnë atë të ulë çmimin e tij.

Një fermer i zakonshëm zviceran ka 23 lopë qumështore, në rajonet alpine kjo mesatare është 28.

Po ashtu, në rajonet alpine, qumështin e mbledhur gjatë ditës, fermerët zakonisht e ngarkojnë në automjete dhe dërgojnë në një pikë grumbullimi në qytet.

Në gjithë Zvicrën janë në shërbim makina 24/7 që ofrojnë qumësht të freskët të fermës.

Industria e qumështit në Zvicër është e suksesshme edhe për shkak të kullotave alpine. /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *