September 25, 2021

Në Zvicër nuk mund të zgjedhesh se cilën vaksinën e dëshiron për marrje

Shpërndaje lajmin

Në shtetin e Zvicrës, përsonat që dëshirojnë të vaksinohen me vaksinën anti-Covid nuk e kanë lirinë e zgjedhjes se me cilën vaksinë dëshirojnë të shpohen, transmeton albinfo.ch.

Këtë nuk e përcaktojnë qytetarët e zaknshëm, ani pse pyetjet janë të shumta para marrjes së vaksinës, në veçanti llojin e vaksinës. Shteti zviceranë e ka të përcakuar nga organet kantonale shëndetësore se cilat vaksina do të shpërndahen tek qytetaret e saj.

Mesatarja në gjithë Zvicrën është afro 20 për qind – një shifër e cila ulet nga nivelet më të ngadalta të vaksinimit. Theksohet se Cyrih është kantoni më i populluar i Zvicrës dhe ka më së paku të vaksinuar, transmeton tutje albinfo.ch.

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *