October 14, 2021

Në Zvicër po vlerësohet siguria e teleferikëve

Shpërndaje lajmin

Pas aksidentit tragjik të teleferikut në Stresa, Itali, në të cilin u vranë 14 persona, më 23 maj, çështja e sigurisë së transportit malor po shqyrtohet edhe në Zvicër, përcjell albinfo.ch.

Rezulton se rreth 52 teleferikë zviceranë mund të kenë gjithashtu çështje sigurie, sipas Christoph Kupper, shef i hetimit të Shërbimit Hetues të Sigurisë Zvicerane (SESE).

Shkaku janë pirgjet e dëmtuar, të cilat janë pjesë që përdoren shpesh në transportin malor, veçanërisht në Davos (GR), Flims (GR) dhe Grindelwald (BE).

Ndërsa SESE i konsideron këto pirgje potencialisht të pasigurta, Zyra Federale e Transportit tha se nuk ka ndonjë çështje sigurie.

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *