Në Zvicër shumica e aksidenteve të rënda ndodhin nga mjetet me dy rrota

0
Shpërndaje lajmin

Tre nga pesë aksidente të rënda vitin e kaluar ndodhën në dy rrota. Sipas Këshillit Zviceran për Parandalimin e Aksidenteve (BFU) janë shtuar veçanërisht aksidentet që përfshijnë të rinjtë me motoçikleta dhe biçikleta elektronike.
Që nga viti i kaluar, 16 dhe 17-vjeçarët janë lejuar të ngasin makina 125cc.  Kjo është ndoshta arsyeja për rritjen e mprehtë të lëndimeve të rënda personale në motoçikleta, tha BFU në një studim të botuar të martën, përcjell Albinfo.ch.
Që nga viti 1970 ka pasur një tendencë në rënie të lëndimeve të rënda personale.  Kjo tani ka stagnuar, tha BFU.  Vitin e kaluar 200 persona humbën jetën në aksidente rrugore, 27 më pak se një vit më parë.  Megjithatë, numri i personave të plagosur rëndë u rrit me 140 në 3,933.
Numri i personave të plagosur rëndë dhe të vrarë nga e-biçikletat është rritur prej vitesh. Vitin e kaluar 17 persona humbën jetën në aksidente me biçikleta elektronike dhe 531 u plagosën rëndë. Megjithatë, lëndimet fatale kanë ndodhur më shpesh në makina dhe motoçikleta.
Sipas BFU-së, për të mbrojtur njerëzit në dy rrota, nevojiten masa në nivele të ndryshme. “Teknologjia në automjete duhet të përmirësohet dhe përdoruesit e rrugës duhet t’i kushtojnë më shumë vëmendje. Shumë çiklistë gjithashtu nuk janë mjaft të dukshëm”, tha BFU./Albinfo.ch/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *