Nëntë pyetjet më befasuese në provimin e shtetësisë së Zvicrës

0
Shpërndaje lajmin

Shtetësia zvicerane renditet si një nga më të vështirat për t’u marrë kudo në botë, njofton albinfo.ch.
Përveç të paktën një pritjeje dhjetëvjeçare dhe disa hapave të tjerë duke përfshirë një vlerësim të pozicionit tuaj financiar, do t’ju duhet gjithashtu të bëni një ‘provim’ të nënshtetësisë zvicerane.
Në shumicën e rasteve, kjo do të përbëhet nga një test me shkrim së bashku me një intervistë verbale me autoritetet kantonale.
Një gjë që duhet mbajtur parasysh në Zvicër është se çdo kanton dhe në shumë raste çdo komunë ka një identitet të fortë rajonal.
Me 26 kantone, katër gjuhë zyrtare dhe traditë shekull pas shekulli, këto tradita dhe veçori kulturore kanë pasur mjaft kohë për t’u fermentuar dhe zhvilluar.
Disa kantone më të mëdha si Berna dhe Vaud vendosin shembuj të testeve të shtetësisë në internet, por shumë të tjerë jo.
Për të vërtetuar se jeni integruar me sukses, shumë nga pyetjet do të prekin aspektet lokale që lidhen me jetesën në kanton ose në vetë komunën.
Natyrisht, një proces i tillë është i kuptueshëm, veçanërisht në qytetet më të vogla dhe më të qeta, ku ata duan të sigurohen që të respektohen traditat dhe mënyra e tyre e jetesës.
Këtu janë disa nga shembujt më befasues që kemi hasur gjatë viteve të fundit.
Mbani në mend se provimet e shtetësisë zvicerane kanë dhjetëra pyetje dhe aplikimi juaj nuk do të dështojë vetëm për marrjen e një përgjigjeje të gabuar – por nëse humbisni disa, atëherë aplikimi juaj mund të refuzohet. /Albinfo.ch
Çfarë dini për arinjtë dhe ujqërit në kopshtin zoologjik lokal?
 
A ka pasur ndonjë rrëshqitje dheu në zonë në 250 vitet e fundit?
 
Cili është kryeqyteti i Zvicrës?
 
A ju pëlqen hiking?
 
Ku ju pëlqen të shkoni me pushime?
 
Çfarë lloj partneri po kërkoni?
 
Cilat sporte janë zvicerane?
 
Cilat janë fjalët në himnin kombëtar të Zvicrës?
 
Nga vjen raclette?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *