Neurokirurgu tregon simptomat kryesore të stenozës spinale

0
Shpërndaje lajmin

Fast Check mori pjesë në një operacion për stenozat spinale.
Kamerat e Euronews Albania ndoqën nga afër gjithë procesin. Neurokirurgu Baris Saygili tregoi se stenoza spinale është ngushtimi i palcës që vihet në dukje nga çrregullimet në ecje, dhimbjet e këmbëve apo të belit dhe vështirësitë për të mbajtur trupin drejt.
Problemet e stenozës spinale mund të jenë që prej lindjes ose të zhvillohen me kalimin e kohës, kryesisht pas moshës 40 vjeç.
“Ankesa e vazhdueshme e pacientëve është nevoja për të pushuar në një distancë 50-100 metra, ose e kanë të vështirë të drejtojnë trupin nga pozicioni ulur” – tregoi mjeku.
 
LEXONI GJITHASHTU:

Çfarë është afazia? Përgjigjet neurologia Entela Basha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *