Nga 200 deri në 600 franga për ata që presin refugjatë ukrainas

0
Shpërndaje lajmin

Njerëzit që presin refugjatë ukrainas në Appenzell Ausserrhoden do të marrin kontribute për kostot e strehimit.
Komunat dhe kantoni ofrojnë tarifa fikse që variojnë nga 250 deri në 600 franga në muaj, në varësi të numrit të njerëzve që qëndrojnë, përcjell albinfo.ch.
Shumë refugjatë tashmë janë strehuar me familje, veçanërisht përmes iniciativave private, shpjegon një njoftim për shtyp nga kancelaria kantonale.
Zyra kantonale për çështje sociale dhe konferenca e kryetarëve të komunave tani po propozojnë një marrëveshje financiare për kompensimin e familjeve pritëse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *