Nga 7 euro për çdo udhëtar, rregulli nga viti 2024

Shpërndaje lajmin

Skema e shumëpritur e heqjes së vizave ETIAS, e cila do t’u kërkojë të gjithë mbajtësve të pasaportave jashtë BE-së të marrin leje para udhëtimit për të hyrë në bllok, ishte menduar të niste në nëntor të këtij viti. Por është shtyrë në vitin 2024.
ETIAS do të thotë Sistemi i Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit të BE-së. Udhëtarëve që vizitojnë Evropën nga viti 2024 e tutje do t’u kërkohet të marrin një ETIAS të miratuar në internet përpara nisjes së tyre.
Me mbi 37 milionë vizitorë në Evropë çdo vit, prezantimi i ETIAS pritet të ketë një ndikim të rëndësishëm në planet e udhëtarëve nga e gjithë bota, shkruan Scan, transmeton albinfo.ch.
Do të jetë një autorizim i shpejtë në internet për shtetasit jo-BE nga rreth 60 vende që aktualisht nuk kanë nevojë për vizë për në BE, si Shtetet e Bashkuara dhe Mbretëria e Bashkuar dhe do të funksionojë shumë si programi ESTA e Shteteve të Bashkuara.
Do të kushtojë 7 euro dhe do t’ju mbulojë për tre vjet. Sidoqoftë, krahasuar me 21 dollarë ESTA për dy vjet, ky është pa dyshim një pazar i mirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *