November 29, 2021

Nga fillimi i nëntorit do të fillojë vaksinimi me dozën e tretë në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Mes debateve rreth vaksinës së tretë – dhe kritikave për ngadalësinë e qeverisë – agjencia rregullatore e Zvicrës tha se prezantimi i shumëpritur përforcues mund të jetë i afërt, përcjell albinfo.ch.

Claus Bolte, Shefi i Autorizimit në Swissmedic, tha në një intervistë me transmetuesin publik SRF se miratimi mund të vijë brenda dy ose tre javësh.

“Tani në thelb varet nga kompanitë” – Pfizer dhe Moderna – “dhe nga mënyra se si ato bashkëpunojnë. Nëse ata u përgjigjen pyetjeve tona, ne do ta zgjasim miratimin”.

Megjithatë, Bolte nuk specifikoi kohën e saktë të përforcuesve dhe cilat grupe do të kenë të drejtë t’i marrin ato.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *