Shpërndaje lajmin

Pasazhet shumë të pritura të Zvicrës për shëndetin Covid për njerëzit që janë vaksinuar plotësisht, janë rikuperuar nga koronavirusi ose janë testuar negativisht së fundmi, do të lëshohen në faza nga e hëna.

“Nga kjo datë, sistemi do të zbatohet gradualisht dhe do të jetë gati për përdorim në të gjithë Zvicrën në fund të Qershorit 2021”, njoftoi qeveria, përcjell albinfo.ch.

Ai shtoi se certifikatat do të jenë në dispozicion ose në letër ose në formë elektronike (d.m.th. përmes një kodi QR).

Në të dy rastet, ata do të shoqërohen nga një nënshkrim zyrtar elektronik i qeverisë, ndërsa autoritetet thanë se mbajtësit do të duhet gjithashtu të tregojnë ID-në ose pasaportën e tyre kur paraqesin certifikatën.

Sistemi dixhital përfshin në veçanti një aplikacion ruajtjeje (Certifikata Covid) dhe një aplikim verifikimi (Kontroll Certifikate Covid), tha qeveria.

Të dyja aplikacionet do të jenë në dispozicion falas në Apple App Store ose në Google Play.

Gjithashtu, “sistemi i certifikimit merr parasysh kërkesat e mbrojtjes së të dhënave”, vunë në dukje autoritetet.

“Të dhënat personale nuk ruhen nga qendra nga administrata federale. Informacioni që është i nevojshëm për nënshkrimin e certifikatës do të fshihet nga sistemi posa të krijohet dhe transmetohet certifikata. Përveç kësaj, zgjidhja e qeverisë është në përputhje me sistemin e planifikuar të certifikatës dixhitale të BE-së dhe mundëson njohjen reciproke të certifikatave”.

Certifikatat do të jenë falas dhe jo të detyrueshme.

Mbajtësit e lejeve do të kenë të drejtën e privilegjeve të caktuara në lidhje me udhëtimet, pjesëmarrjen në ngjarje kulturore dhe përfitimet e tjera që janë ende për t’u përcaktuar.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *