Një e pesta e popullsisë së Zvicrës vuan nga “privimi material dhe social”

0
Shpërndaje lajmin

Rreth 18.9 për qind e banorëve të Zvicrës nuk mund të përballojnë një shpenzim të papritur prej 2,500 frangash, tregojnë të dhënat e reja të publikuara nga Zyra Federale e Statistikave (FSO) të marten, përcjell albinfo.ch.
“Shkalla e privimit material dhe social përshkruan përqindjen e njerëzve që duhet të heqin dorë nga mallrat, shërbimet dhe aktivitetet sociale të rëndësishme për arsye financiare,” sipas FSO.
Megjithatë, “standardi i përgjithshëm i jetesës në Zvicër mbetet ende një nga më të lartët në Evropë”, zbuloi studimi, duke theksuar se shkalla e privimit të Zvicrës është dukshëm nën mesataren evropiane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *