Shpërndaje lajmin

Sipas UBS dhe Credit Suisse, ka më shumë se një milion njerëz në Zvicër me asete të paktën një milion dollarë amerikanë. Deri në vitin 2027 do të ketë 86 milionë në mbarë botën, shkruan 20minuten.
Pasuria mesatare për të rritur nuk ishte askund më e lartë se në Zvicër vitin e kaluar, sipas shifrave nga UBS dhe Credit Suisse.
SHBA-ja zë vendin e dytë me 551,350 dollarë, e ndjekur nga Hong-Kongu me 551,190 dollarë. Më pas vijnë Australia, Danimarka dhe Zelanda e Re.
Për sa i përket pasurisë mesatare, megjithatë, Zvicra është vetëm në vendin e gjashtë me 167,350 USD. Gjysma e të rriturve kanë pasuri më shumë se 167,350 USD, gjysma tjetër më pak.
Vendi i parë është Belgjika me 249.940 dollarë, në vendin e dytë është Australia me 247.450 dollarë dhe në vendin e tretë është Hong Kongu me 202.410 dollarë, përcjell albinfo.ch.
Sipas UBS dhe CS, ka 59.4 milionë milionerë në mbarë botën, me numrin në rritje në vetëm disa vende në 2022, duke përfshirë Norvegjinë (rritje 104,000), Iranin (rritje 104,000) dhe Brazilin (rritje 120,000). Sipas bankave, rreth dy për qind e milionerëve jetojnë në Zvicër.
Sa milionerë ka në Zvicër?
Numrat janë të ndryshëm në varësi të monedhës dhe metodës së numërimit. Banka Cler ka mbi 350,000 njerëz me asete mbi një milion franga zvicerane. Sipas këshilltarit Capgemini, 468,100 njerëz kishin asete të investueshme prej një milion ose më shumë vitin e kaluar. UBS dhe CS tani flasin për pothuajse 1.1 milion njerëz me mbi një milion dollarë, shkruan 20minuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *