Njerëzit, gjithnjë e më shumë të varur nga barnat psikotropike

Shpërndaje lajmin

Problemet e varësisë ndaj drograve jo në pak raste e kanë origjinën tek vetë përdormimi i barnave psikotrope.
Numri i atyre që u drejtohen specialistëve për t’u këshilluar në lidhje me shëndetin mendor sa vjen e rritet edhe në vendin tonë. Pas periudhës së pandemisë vizitat në sistemin ambulator janë rritur me gati dyfish të numrit para pandemisë, ndërsa mbulimi me mjekë ka mbetur po i njëjti. Ajo që konstatohet me shqetësim është insiativa e pacientëve për vetëmenaxhimi i simptomave, transmeton rtsh, përcjell albinfo.ch.
Sipas ekspertëve, thellimi i problemeve të varësisë ndaj drogave ka shpesh origjinën te përdorimi i barnave piskotrope që merren për trajtim të përkohshëm dhe ndjekja e kësaj problematike bëhet më e vështirë nga mjekët.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *