October 24, 2021

Nuk ka plane për të ndryshuar rregullat e karantinës së udhëtimit në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Numri në rritje i infeksioneve, shumica e të cilave janë për shkak të variantit shumë ngjitës të Delta, nuk po e shtyjnë qeverinë të modifikojë kërkesat e karantinës për udhëtarët në Zvicër, transmeton albinfo.ch.

Tani për tani, vetëm ardhjet e pavaksinuara nga vendet me variant të lartë (VOC) si MB, India dhe Nepali, duhet të futen në karantinë kur hyjnë në Zvicër.

Sipas portalit të lajmeve 20 Minutes, ministri i Shëndetësisë, Alain Berset, kishte përjashtuar kohët e fundit shtimin e më shumë vendeve VOC, të tilla si Portugalia dhe Rusia, në listë, duke e justifikuar atë me faktin se Zvicra – ku mbi 77 për qind e rasteve janë shkaktuar nga mutacioni Delta – është bashkuar në radhët e këtyre kombeve. /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *