Numri i nxënësve dhe klasave për mësimin e gjuhës shqipe po shtohet Itali

0
Shpërndaje lajmin

Mësohet se nga viti në vit, po shtohet numri i nxënësve shqiptarë në Itali, përcjell albinfo.ch.
Së fundmi janë shpërndarë tekstet e gjuhës dhe kulturës shqiptare. Vetëm në Bolzano e Trento kanë startuar mësimin e gjuhës shqipe 104 nxënës.
Thuhet se numri i nxënësve dhe klasave të gjuhës shqipe në Itali po shtohet nga viti në vit, falë punës së familjeve, shoqatave shqiptare dhe energjisë së mësuesve të talentuar.
Qendra e dipasporës përgëzon mësuesit për punën që bëjnë të gjithë për mësimin e gjuhës shqipe, për përkushtimin dhe dashurinë që vazhdojnë ta ushqejnë tek brezi më i ri i shqiptarëve në Itali,.
Qendra e botimeve për diasporën njofton se është duke organizuar me të gjitha klasat e shqipes në Itali shpërndarja e librave. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *