September 25, 2021

Numri i pasagjerëve të udhëtimeve ajrore arrin nivelin e para krizës në 2023

Shpërndaje lajmin

Numri global i pasagjerëve në udhëtimet ajrore do të kthehet në 2023 në nivelin e tij të vitit 2019, para krizës pandemike COVID-19, që çoi në kolapsin e trafikut ajror, vlerësoi Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA).

Këtë vit, numri i udhëtarëve të linjave ajrore në të gjithë botën pritet të përfaqësojë 52% të nivelit të para krizës dhe të rritet në 88% në 2022, sipas parashikimeve të organizatës, raporton Afp, transmeton Albinfo.ch.

Në 2023, ai pritet të tejkalojë nivelin e tij të 2019 (105%) dhe të arrijë 5,6 miliardë pasagjerë në fund të dekadës, falë një rritjeje vjetore prej 3,9% midis 2025 dhe 2030.

Sidoqoftë, sipas IATA-s, kriza COVID-19 pritet të përfaqësojë një humbje prej dy deri në tre vjet rritje gjatë dekadës

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *