OBSH: COVID-19 vijon të mbetet një emergjencë globale

Shpërndaje lajmin

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka thënë se COVID-19 mbetet një emergjencë globale edhe pas thuajse dy vjet e gjysmë.
Komiteti i Emergjencave, i përbërë nga ekspertë të pavarur, tha në një deklaratë se rastet në rritje, evolucioni i vazhdueshëm viral dhe presioni mbi shërbimet shëndetësore në një numër vendesh nënkuptonin që situata ishte ende një emergjencë.
Rastet e raportuara në OBSH janë rritur me 30% në dy javët e fundit, megjithëse rritja e imunitetit të popullsisë, kryesisht nga vaksinat, ka parë një shkëputje të rasteve nga shtrimet në spital dhe vdekjet, thuhet në deklaratën e komitetit.
Agjencia shëndetësore e OKB-së së pari shpalli nivelin më të lartë të alarmit, i njohur si një emergjencë e shëndetit publik me shqetësim ndërkombëtar, për COVID-19 më 30 janar 2020. Një përcaktim i tillë mund të ndihmojë në përshpejtimin e kërkimit, financimit dhe masave ndërkombëtare të shëndetit publik për të kontrolluar një sëmundje. /

Leave a Reply

Your email address will not be published.