January 12, 2022

OBSH: Miliona fëmijë rrezikohen nga uria në Afganistan

Shpërndaje lajmin

Rreth 3.2 milionë fëmijë në Afganistan janë të rrezikuar nga kequshqyerja akute dhe një milion prej tyre rrezikojnë të vdesin deri në fund të vitit, sipas një zëdhënëse të Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

“Është një betejë e vështirë pasi uria ashpërson edhe më shumë kontrollin në vend,”  tha Margaret Harris përpara gazetarëve në Zvicër.

“Njerëzit nuk duhet t’i kthejnë shpinën Afganistanit pasi ata nuk mund ta përballojnë një katastrofë të tillë,” përfundoi ajo.

/


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *