OKB kërkon zgjatjen e marrëveshjes për grurin

0
Shpërndaje lajmin

Kombet e Bashkuara kanë kërkuar që marrëveshja për eksportin e grurit mes Ukrainës dhe Rusisë, e cilia ishte ndërmjetësuar nga OKB-ja dhe Turqia, të vazhdohet, në mënyrë që të rifillojë eksporti i drithërave.
Sipas OKB-së, kjo është e nevojshëm për të kontribuar në sigurinë globale ushqimore.
Marrëveshja fillestare ishte caktuar të zgjaste 120 ditë, me opsionin për ripërtirje më 19 nëntor “nëse asnjë palë nuk kundërshton”, tha zëdhënësi i OKB-së, Stephane Dujarric, në një deklaratë më 28 tetor.
“Ne u bëjmë thirrje të gjitha palëve që të bëjnë çdo përpjekje për të rinovuar Iniciativën e Kokrrave të Detit të Zi dhe të zbatojnë të dyja marrëveshjet në maksimum, duke përfshirë heqjen e përshpejtuar të çdo pengese të mbetur për eksportin rus të grurit dhe të plehrave”, tha ai në një deklaratë.
“Ne theksojmë urgjencën për ta bërë këtë për të kontribuar në sigurinë ushqimore në gjithë botën dhe për të zbutur vuajtjet që kjo krizë globale po u shkakton miliarda njerëzve”, shtoi ai./euronews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *