Pajisjet që shpenzojnë energji elektrike edhe pasi janë fikur

0
Shpërndaje lajmin

Në kohën kur çmimi i energjisë është rritur ndjeshëm, të gjithë po kërkojnë mënyra si të kursejmë apo të paktën të mos shpërdorojmë. Ka disa pajisje që harxhojnë shumë, por janë disa të tjera që mund të harxhojnë energji edhe ndërsa ne i kemi fikur.
1.Një karikues në prizë pa telefon.
Një karikues i mbetur në prizë vazhdon të përdorë energji edhe kur nuk ka asnjë pajisje të lidhur me të. Megjithatë fuqia është minimale, kështu që nuk na harxhon shumë.
2.Televizori
Kjo pajisje konsumon rreth 25 dollarë energji në vit, nëse televizori është i fikur, por i pahequr nga priza.
3.Kompjuterët dhe laptopi
Edhe fikur, kompjuterët dhe laptopët vazhdojnë të punojnë. Kjo është arsyeja pse kur i hiqni ato, mund të kurseni deri në 100 dollarë në vit.
4. Pajisjet me kohëmatës (si soba)
Duke hequr nga priza një pajisje të tillë, ju kurseni deri në 114 dollarë në vit.
5.Çdo lloj pajisje me kabllo në priza. A duhet t’i heqim?
Prandaj rekomandohet gjithnjë heqja nga priza, në përfundim të përdorimit.
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *