Paralajmërimi i frikshëm i OBSH-së/ Nëse nuk ndërtohet infrastuktura e nevojshme, do të ketë valë të tretë

Share

I dërguari special i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, David Nabarro ka kritikuar reagimin e Evropës ndaj pandemisë së koronavirusit, duke thënë se vendet nuk arritën të përfitonin nga një qetësi vere në rastet për t’u përgatitur për valën tjetër.

Nabarro i tha “Solothurner Zeitung” në Zvicër se Evropa ka të ngjarë të preket nga një valë e tretë e pandemisë vdekjeprurëse COVID-19 në fillim të vitit 2021.

Ata humbën ndërtimin e infrastrukturës së nevojshme gjatë muajve të verës pasi vunë valën e parë nën kontroll. Tani ne kemi valën e dytë. Nëse ata nuk ndërtojnë infrastrukturën e nevojshme, ne do të kemi një valë të tretë në fillim të vitit të ardhshëm”, tha Nabarro.

Ai gjithashtu tha se Evropa kishte shumë për të mësuar nga vendet aziatike.

Për pak kohë, Evropa shijoi nivele të ulëta të infektimeve  gjatë verës, por ato po rriten përsëri. G

Një problem i madh, shtoi Nabarro, ishte se shumë pak vendimmarrës politikë kuptuan që virusi po përhapet në mënyrë eksponenciale më tepër aritmetike.

Në Azi, ndërkohë, numrat janë relativisht të ulët sepse njerëzit janë plotësisht të angazhuar, ata marrin sjellje që e bëjnë të vështirë për virusin.

“Ata mbajnë distancën e tyre, mbajnë maska, izolojnë kur janë të sëmurë, lajnë duart dhe sipërfaqet. Ata mbrojnë grupet më të rrezikuara”, tha Nabarro./CNA.al

Burimi: https://www.dw.com/en/coronavirus-who-warns-of-covid-19-third-wave-says-europe-failed-to-learn-from-asia/a-55690325


Share

Komente