Pasagjerët zviceranë ‘të hutuar’ nga stafi i maskuar i trenit

0
Shpërndaje lajmin

Megjithëse maskat nuk kërkohen më në transportin publik në Zvicër, shumë inspektorë të trenave të Hekurudhave Federale të Zvicrës (SBB) vazhdojnë t’i mbajnë ato megjithatë, njofton albinfo.ch.
Kjo shkakton konfuzion dhe dyshim tek disa udhëtarë, të cilët po pyesin nëse personeli hekurudhor është i informuar për informacionet e lidhura me pandeminë, ndërsa pasagjerët mbahen në errësirë.
“I dashur @RailService, është mirë që më në fund mund të shikojmë përsëri fytyrat pa maska”, shkroi një udhëtar në Twitter. “Por inspektorët tuaj të gjithë mbajnë maska. A dinë ata diçka që pasagjerët tuaj nuk dinë?”
Në përgjigje, zëdhënësja e kompanisë Sabrina Schellenberg tha se personeli i SBB nuk ka njohuri sekrete të lidhura me Covid-in; ata janë të lirë të mbajnë maska nëse duan, por nuk janë të detyruar ta bëjnë këtë kur udhëtojnë brenda Zvicrës.
Sidoqoftë, në rrugët ndërkombëtare, stafi i trenave duhet të mbajë maska ​​nëse vendi ku ata po udhëtojnë ose tranzit e ka ende këtë kërkesë. /Albinfo.ch

Lieber @RailService,
Es ist schön, in überfüllten Osterzügen endlich wieder in maskenfreie Gesichter zu schauen, die sich auch beim Husten und Niesen weder hinter Hand noch Armbeuge verstecken!
Nur Eure Kontrolleure, die trugen alle Masken. Wissen die mehr als Eure Passagiere? pic.twitter.com/gROGry2kAK
— #SBBAirQuality (@SBBAirQuality) April 18, 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *