Pensionistët ikin nga Zvicra

0
Shpërndaje lajmin

Gjithnjë e më shumë pensionistë po vendosin të jetojnë jashtë Zvicrës pasi ky qark është shumë i shtrenjtë – veçanërisht për kujdesin shëndetësor.
Shifrat nga Zyra Federale e Statistikave tregojnë se rreth 195,000 njerëz mbi moshën 65 vjeç jetojnë jashtë vendit. Ky numër është rritur me 20% në 5 vitet e fundit.
Destinacionet kryesore janë Tajlanda, Portugalia, Spanja dhe Afrika e Jugut, transmeton albinfo.ch.
Ndërsa emigracioni është i lartë, shumë pak njerëz mbi moshën 55 vjeç lëvizin në vend – mbi këtë është e qartë, shumë largohen.
Gjithçka ka të bëjë me çmimin. Pensionistët thonë se strehimi është më i lirë, siç është sigurimi shëndetësor dhe nëse kanë nevojë për dikë që të ndihmojë me jetën e përditshme – kjo është gjithashtu më pak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *