Për herë të parë po ndotet ajri i Zvicrës nga zjarret kanadeze

0
Shpërndaje lajmin

Javën e kaluar grimcat nga zjarret që shpërthyen në pyjet e Quebec, Kanada, tashmë kanë arritur edhe në Zvicër. Megjithatë, nuk priten ndikime të rëndësishme në cilësinë e ajrit, përcjell albinfo.ch.
MeteoSwiss pret një qiell pak më të shurdhër në mbrëmje dhe ndoshta një diell paksa të skuqur në perëndim të diellit.
Përqendrimet e grimcave të tymit nga zjarret kaluan të gjithë Oqeanin Atlantik dhe arritën në bregun perëndimor të Evropës të hënën, duke fluturuar mbi Portugali dhe Spanjë. Ndërsa vazhdojnë udhëtimin e tyre, megjithatë, ata bëhen gjithnjë e më të shpërndarë. Në këtë do të kontribuojnë edhe stuhitë e pritura para fundit të javës. Prandaj, “trashësia optike” do të jetë më e ulët se ajo e vërejtur në Gadishullin Iberik dhe efekti në dukshmëri nuk është as i krahasueshëm me atë të vërejtur më parë në Nju-Jork.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *