Piktura e humbur e Gustav Klimt në ankand për 50 mln euro

0
Shpërndaje lajmin

Një pikturë e artistit austriak Gustav Klimt që besohej e humbur për 100 vitet e fundit, do të dalë në ankand në Vjenë.
Ka shumë pyetje pa përgjigje në lidhje me pikturën e papërfunduar, Portreti i Fraulein Lieser, të cilën Klimt e filloi në 1917 – një vit para vdekjes së tij.
Ka edhe debate se kush është gruaja në foto dhe çfarë ka ndodhur me pikturën gjatë epokës naziste.
Vlera e pikturës vlerësohet deri në 50 milionë euro megjithëse mund të ketë një çmim më të lartë.
Besohet se përshkruan një nga vajzat e Adolf ose Justus Lieser, të cilët ishin vëllezër nga një familje e pasur industrialistësh hebrenj.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *