Pilotët e kompanisë Swiss parandaluan katastrofën ajrore në Nju Jork

0
Shpërndaje lajmin

Një fatkeqësi për pak është arritur të shmangej në aeroportin JFK të Nju Jorkut  të mërkurën. Një përplasje mundi të parandalohet vetëm falë reagimit të shpejtë të pilotëve të kompanisë Swiss.
Fluturimi i Swiss LX17 u lejua të ngrihej nga pista 4L, ndërsa në të njëjtën kohë katër avionëve të tjerë iu dha leja të kalonin të njëjtën pistë, transmeton albinfo.ch. Por ekuipazhi i kabinës së avionit zviceran reagoi shpejt dhe me prezencë ndaj situatës së rrezikshme. “Nisje e ndërprerë. Ka trafik në pistë”, ka alarmuar ekuipazhi me radio, edhe pse avioni tashmë kishte marrë kursin e përshpejtimit.
Swiss ka konfirmuar incidentin për “20 Minuten” dhe ka vlerësuar reagimin profesional të ekuipazhit të saj. Sipas kompanisë  ajrore, “një situatë potencialisht e rrezikshme u de-përshkallëzua shpejt”.
Ekuipazhi i kabinës stërvit rregullisht në situata të tilla në simulator, thonë nga kpmpania Swiss. LX17 u kthye në pistë pas incidentit dhe u ngrit gjashtë minuta më vonë pa ndonjë incident të mëtejshëm.
Incidente të tilla nuk janë të reja në Shtetet e Bashkuara. Një incident i ngjashëm ndodhi në aeroportin e Portlandit vitin e kaluar kur dy avionë iu afruan rrezikshëm njëri-tjetrit, përcjell albinfo.ch. Administrata Federale e Aviacionit Amerikan (FAA) më pas hapi një hetim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *