Pipero:Shkollat dhe lokalet të mbyllen deri në fund të marsit

Share

Pëllumb Pipro në një dalje mediatike ditën e sotme rekomandon që shkollat 9 vjeçare dhe ato të mesme të qëndrojnë mbyllur deri në fund të marsit, për të shmangur kështu përhapjen e pandemisë COVID-19.

Gjithashtu, Pipero kërkon që të reduktohet dhe orari i aktiviteteve të lokaleve dhe restoranteve, në mënyrë që të parandalohet përhapja e koronavirusit.

“Deri nga fundit i marsit masat duhet të ishin më të shtrënguara, orari i kafeneve më i shkurtuar, të mos shërbehet në tavolina, por “delivery”. Shkollat e arsimit 9-vjeçar dhe të mesëm të ishin mbyllur deri në fund të marsit. Edhe pse nuk është zgjidhje e problemit, është zgjedhje e detyruar për nga ritmet e pandemisë pasi nuk janë kështu vetëm në vendin tonë”, u shpreh Pëllumb Pipero për A2CNN.

Mjeku shprehet se krahas rritjeve të infektimeve, janë shtuar shumë edhe humbjet e jetëve te moshat e reja, teksa këshillon që të mbahet maska, të shmangen kafenetë dhe ambientet e mbyllura.

“Kemi raste të shtuara të sëmundjes dhe forma të rënda dhe humbje të jetës dhe tek moshat e reja. I këshilloj të jenë të kujdesshëm që do të thotë të mbajnë maskë, distancë dhe higjienë. Edhe një lutje kam për ta, të frekuentojnë sa më pak, kafenetë dhe mjediset e mbyllura”, shtoi Pipero.


Share

Komente