September 18, 2021

Plani “B”, Celibashi firmos: Nëse nuk aktivizohet pajisja biometrike, nis votimi tradicional

Shpërndaje lajmin

Mundësia e dështimit të identifikimit biometrik në disa zona malore ka shtyrë KQZ të krijojë një plan “B”. Mbrëmjen e sotme KQZ ka firmosur urdhrin për dorëzimin e pajisjes së identifikimit biometrik të zgjedhësve dhe të kamerës për video regjistrimin në qendrën e votimit.

Shkresa e siguruar nga gazetarja Esiona Konomi, që mban firmën e kryekomisionerit Ilirjan Celibashi dhe zëdhënëses së KQZ, Lealba Peliku urdhëron nisjen e votimit tradicional në rast se operatori nuk paraqitet deri në orën 06:45. Komisionerët e kanë të ndaluar ta përdorin pajisjen dhe KQZ ka rekrutuar rreth 5000 operatorë për vënien në punë të saj.

“Komisioni i Zonës së Administrimit Zgjedhor duhet t’i dorëzojë operatorit të caktuar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në qendrën e votimit të KZAZ-së përkatëse, pajisjen e identifikimit elektronik të zgjedhësve, si dhe kameran që do të vendoset në qendrën e votimit Në rast se operatori nuk paraqitet në KZAZ për të marrë PEI-n dhe kamerën, këto pajisje i dorëzohen kryetarit dhe sekretarit të KQV-së. Operatori duhet të paraqitet në qendrën e votimit ku është caktuar nga KQZ-ja në orën 06:00 të datës 25 prill 2021.

Në rast se operatori nuk paraqitet në qendrën e votimit në orën e përcaktuar në pikën 3 të këtij urdhri, sekretari I KQV-së, në prani të kryetarit vendos në punë kameran e sipas udhëzimeve teknike që gjenden në këtë pajisje, si dhe pozicionon atë sipas udhëzimeve të KQZ-së.

Në rast se operatori nuk paraqitet në qendrën e votimit ku është caktuar nga KQZ-ja deri në orën 06:45 të datës 25 Prill 2021, atëherë KQV-ja fillon menjëherë votimin në orën 07:00 dhe e zhvillon votimin pa ndërprerje deri në orën 19:00. Identifikimi i votuese në këtë rast bëhet me listën e zgjedhësve të printuar të dërguar nga KZAZ-ja. Paraqitja e operatorit pasi ka filluar votimi, nuk e ndërpret për asnjë rast votimin e filluar dhe në këtë rast operatori nuk mund ta përdorë PEI-n.

Në rast të mungesës së operatorit asnjë prej anëtarëve të KQV, përfshirë kryetarin dhe sekretarin, në asnjë rast dhe për asnjë ta përdorin PEI-n. Në rastin kur PEI nuk është përdorur ai dorëzohet pas mbylljes së procesit të votimit nga KQV te KZAZ përkatëse”, thuhet në urdhrin e KQZ-së./mv.abcnews.al

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *