Planifikohen dy trena shtesë në linjën hekurudhore Cyrih-Munih

0
Shpërndaje lajmin

Mynihu është një destinacion popullor udhëtimi për shumë zviceranë; ka tren nga Cyrihu për në kryeqytetin bavarez shtatë herë në ditë. SBB planifikon të zgjerojë lidhjen.
123,000 njerëz morën trenin në vitin 2023 për të shkuar nga Cyrihu në Mynih ose nga Mynihu në Cyrih, 16 për qind më shumë se në vitin 2022. Sipas Deutsche Bahn, lidhja është një nga ato me rritjen më të shpejtë – pavarësisht vonesave të vazhdueshme të trenit. Që nga dhjetori 2023, një Eurocity ka drejtuar mes dy qyteteve shtatë herë në ditë. Dhe sipas informacioneve nga CH Media, itinerari pritet të zgjerohet më tej. Megjithatë, SBB ende nuk e ka konfirmuar zyrtarisht këtë.
Në afat të shkurtër, një tren i tetë do të përdoret nga dhjetori, ndoshta një lidhje e hershme: ai do të largohej nga Cyrihu rreth orës 5.30 të mëngjesit dhe më pas do të mbërrinte në Mynih në orën nëntë. Kjo do të thotë që udhëtarët e biznesit mund të mbërrijnë në kryeqytetin bavarez në kohë. Lidhja e parë aktualisht niset në orën 9:30 dhe nuk mbërrin në Mynih deri rreth orës 13:00. Një tren shtesë në mbrëmje do të kthehej në Cyrih, duke filluar nga Mynih rreth orës 21:00. dhe mbërritja në Cyrih në orën 12:30. Shumë lidhje do të ishin ende të aksesueshme, për shembull në St. Gallen, Winterthur dhe Schaffhausen.
Në terma afatgjatë, SBB dhe Zyra Federale e Transportit (BAV) duan të rrisin lidhjen në një frekuencë për orë, por kjo do të kërkonte një zgjerim të binarëve: aktualisht shumë seksione të itinerarit janë vetëm me një binar. Megjithatë, SBB është e varur nga Deutsche Bahn për këtë projekt; kostot do të arrinin në 250 milionë euro. Në fund të vitit, Ministria gjermane e Transportit dëshiron të prezantojë planet e saj për “Deutschlandtakt”. Shtetet federale të Bavarisë dhe Baden-Württemberg kanë aplikuar për tarifat për orë.
Planet për zgjerimin ndoshta nuk dalin të qarta: ofruesi me kosto të ulët Flixtrain është gjithashtu i interesuar për lidhjen, veçanërisht në kohë jashtë pikut. Nëse oferta ekzistonte tashmë nga SBB dhe DB, do të ishte më e vështirë për Flixtrain./20 minuten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *