Po bëhet presion që Eurovizioni të organizohet në Gjenevë

0
Shpërndaje lajmin

Presioni po rritet që kantoni i Gjenevës të mbështesë zyrtarisht organizimin e Eurovizionit të vitit të ardhshëm.
Katër anëtarë të Partisë Liberale kanë nënshkruar një mocion për të detyruar Këshillin e Madh të bëjë gjithçka që është e mundur për të siguruar konkurrencën më 2025.
Mbështetësit thonë se Gjeneva është në pozitë unike. Është vërtetuar se mund të mbajë ngjarje të mëdha, Palexpo është perfekt pasi mund të trajtojë 15,000 spektatorë dhe 2,000 gazetarë dhe Unioni Evropian i Transmetuesve është i vendosur në qytet, transmeton albinfo.ch.
Dhe ka mjaft hotele për të përballuar.
Vlerësohet se ngjarja do të sjellë 40 milionë CHF për kantonin.
Pozicioni i Gjenevës mund të ndihmohet nga tërheqja zyrtare e Lozanës. Kryetari i Bashkisë, Grégoire Junod, thotë se qytetit i mungon infrastruktura. Kjo e lë Gjenevën si opsionin e vetëm të zbatueshëm në rajonin frëngjishtfolës.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *