Policia federale zvicerane paralajmëron publikun për emailet mashtruese

0
Shpërndaje lajmin

Emailet e rreme që supozohet se vijnë nga policia ose departamentet federale kanë qarkulluar muajt e fundit, thotë policia federale (Fedpol), përcjell albinfo.ch.
“Dërguesit e supozuar përfshijnë Departamentin Federal të Drejtësisë dhe Policisë, autoritetet policore, Qendrën Kombëtare të Sigurisë Kibernetike dhe/ose Këshilltarët Federalë dhe zyrtarë të tjerë.
Ky është një shembull i një emaili të tillë të rremë, megjithëse mund të marrë edhe forma (dhe gjuhë) të tjera.
Në të thuhet: “Prokuroria federale ka lëshuar një fletëthirrje në lidhje me aktivitetet tuaja. Ju lutemi shikoni skedarin e bashkangjitur për të vazhduar shqyrtimin e dosjes suaj.”
“Në shumicën e këtyre emaileve, dërguesi kërcënon se do të nisë procedim penal kundër marrësit për vizitën e faqeve të internetit që përmbajnë pornografi për fëmijë,” thotë Fedpol.
Në asnjë rrethanë nuk duhet të hapni ndonjë bashkëngjitje në një email të tillë, madje as t’i përgjigjeni.
Në vend të kësaj, Fedpol po i kërkon kujtdo që ka marrë një email të tillë ta raportojë atë në Qendrën Kombëtare të Sigurisë Kibernetike (NCSC).
Faqja e internetit ka udhëzime se si ta bëni këtë.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *