Politikani i Gjenevës ndihmoi një mik të natyralizohej

Shpërndaje lajmin

Ish-këshilltari shtetëror Pierre Maudet thuhet se ka ndihmuar një mik, një bankier libanez, për të marrë nënshtetësinë zvicerane, edhe pse kjo e fundit nuk plotësonte kërkesat e Gjenevës për qëndrim, përcjell albinfo.ch.
Politikani veproi në “mënyrë të përshpejtuar dhe duke injoruar kundërshtimet e kolegëve të tij”, raportuan mediat zvicerane të hënën.
Maudet nuk është i panjohur për polemikat dhe veprimin jashtë ligjit: vitin e kaluar, ai u dënua për pranimin e favoreve dhe u rrëzua nga pozicioni i tij në Këshillin e Shtetit.
Sa i përket bankierit, ende nuk është e qartë nëse do të lejohet të mbajë pasaportën e tij zvicerane të lindur keq.
https://www.tagesanzeiger.ch/schweizermacher-nach-genfer-art-625163668026
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *