Pranë Shqipërisë, 3 vendet që po përjetojnë rritje të turizmit

Shpërndaje lajmin

Tre vendet, të cilat po shikojnë një rikthim të madh turistësh në 2022 janë Bullgaria, Serbia dhe Turqia.
Shengenviza.info raporton se Komisioni Evropian i Udhëtimit (ETC) ka parashikuar se gatishmëria për të udhëtuar do të mbizotërojë këtë verë dhe situata do të rikuperohet me 70%.
Ky krahasim bëhet me situatën para pandemisë.
Në këtë drejtim, Presidenti i ETC, Luís Araújo, vuri në dukje se njerëzit janë të etur për të kompensuar dy vitet e mundësive të humbura të udhëtimit dhe se udhëtimet po dëshmojnë një rimëkëmbje shumë më të shpejtë të bizneseve  në Evropë.
Megjithatë, mungesat e stafit mund të rezultojnë të jenë pengesë për një rikuperim të plotë.
 
LEXONI GJITHASHTU:

Gjashtë vendet e BE-së ku mund të merret me lehtë leja e qëndrimit
4 vende europiane që kanë në fuqi rregullat anti-Covid në kufi

Leave a Reply

Your email address will not be published.