Primet e sigurimit të automjeteve do të rriten në vitin 2024

0
Shpërndaje lajmin

Rreth gjysma e të gjithë shoferëve në Zvicër do të ndikohen nga norma e sigurimit të automjeteve të reja – 15% më e lartë mesatarisht – megjithëse disa kontrata mund të rriten deri në 30%, shkruan The Local.
Sipas një grupi të menaxhimit të pasurisë VZ, kjo rritje është shkaktuar nga inflacioni. Të dhënat e qeverisë zvicerane tregojnë se çmimi i automjeteve të reja u rrit me 6 për qind, i atyre të përdorura me 20 për qind dhe pjesët e këmbimit tani janë 16 për qind më të shtrenjta.
Pastaj është çmimi i energjisë elektrike dhe tarifat e zakonshme (më të larta) për garazhet dhe karrocat, vuri në dukje VZ, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *