Pritet rritje e çmimeve për skijim në Zvicër këtë sezon

0
Shpërndaje lajmin

Disa resorte në Alpet zvicerane janë planifikuar të hapen muajin e ardhshëm, ndërsa të tjerat do të vijojnë nga fillimi i dhjetorit, përcjell albinfo.ch.
Duke qenë se inflacioni ka rritur koston e shumë mallrave dhe produkteve të konsumit, e njëjta gjë duhet pritur edhe për industrinë e sporteve dimërore.
Rritja e përgjithshme e çmimit të kalimeve të skive do të jetë ndërmjet 2 dhe 3 për qind në vendpushimet zvicerane, sipas ombrellës së shoqatës së ashensorëve të skive.
Kjo do të thotë se çmimi mesatar për një leje skijimi do të jetë 72 franga në ditë – megjithëse tarifat do të ndryshojnë nga njëra zonë skijimi në tjetrën.
Lajmi i mirë për ata që shkojnë në pistat e skive zvicerane është se edhe me rritjen, çmimet këtu do të jenë akoma më të ulëta se në Austri, ku lejet e skive do të kushtojnë 7 deri në 10 për qind më shumë.
Shumë resorte do të ofrojnë të ashtuquajturat ‘çmime dinamike’ ose tarifa fleksibël, që do të thotë se ato nuk do të jenë të njëjta gjatë gjithë sezonit, por ndryshojnë çdo ditë në varësi të kërkesës.
Nga kjo qasje do të përfitojnë skiatorët, të cilët potencialisht mund të kursejnë deri në 30 për qind në çmim, veçanërisht nëse i blejnë kalimet e tyre shumë përpara.
Blerja e biletave para kohe mund të jetë e rrezikshme, megjithatë, sepse nuk ka asnjë mënyrë për të ditur se cilat do të jenë kushtet e motit ose mbulimi i borës në shpatet në një datë të ardhshme.
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *