Procedurat deri në votimin e presidentit

Share

Drejtori ekzekutiv në Institutin e Kosovës për Drejtësi, Ehat Miftaraj, sqaron se proceduralisht duhet që pas konstituimit të Kuvendit, të procedohet me formimin e Qeverisë, pastaj për të vazhduar me procedurat e emërimit të Presidentit.

“Mbi bazën e numrave në Kuvend të VV, nuk është se kane alternative LDK dhe PDK, përveç se te marrin pjesë për të formuar kuorumin prej 80 deputetëve për të qëndruar në sallën e Kuvendit, gjithmonë në respektim të vullnetit të popullit nga zgjedhjet e 14 shkurtit”, deklaron Miftaraj për portalin arbresh.info.

Duke u bazuar në situatën e vitit 2010 kur Kuvendi i Kosovës zgjodhi presidentin para kryeministrit, rrjedhimisht një situatë e ngjashme mund të përsëritet edhe në vitin 2021, shkruan arbresh.info.

Nëse vendi nuk arrin të formoj qeverinë para datës 6 prill, datë kjo kur i skadon mandati i u.d presidentes Vjosa Osmani, ekzistojnë disa versione nëse Kuvendi mund të vazhdojë me zgjedhjen e një presidenti e pastaj të qes në votim qeverinë./arbresh.info/


Share

Komente