Projekti që shkurton distancën mes Velipojës e Ulqinit për73 km në 300 metra

Shpërndaje lajmin

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama ka publikuar pamje nga projekti i urës mbi Bunë të nënshkruar një ditë më parë mes dy qeverive asaj shqiptare dhe të Malit të Zi.
Ky projekt ritet të lidhë dy bregdetet Velpojën dhe Ulqnin duke shkurtuar distancënnga 73 km në 300 m.
“Me projektin e “Urës mbi Bunë”, një projekt i bërë gati për zbatim nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit, i cili do të bashkëfinancohet nga dy qeveritë, për të lidhur vendet tona duke shkurtuar distancën mes Velipojës e Ulqinit nga 73 km në 300m, si edhe duke i dhënë një shtysë të re lirisë së lëvizjes, turizmit dhe ekonomisë ndërkufitare, ju uroj një ditë të bukur”, shkroi Rama.
Qeveria shqiptare nënshkroi një ditë më parë me qeverinë malazeze marrëveshjen për ndërtimin e urës mbi lumin Buna në Shkodër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *