Pronari i spitalit në Ukrainë: U kam dhënë urdhër mjekëve të tredhin rusët e kapur rob të cilët ..

Shpërndaje lajmin

Pronari i një spitali të lëvizshëm të zonës së Iuftës në Ukrainën lindore i ka thënë një intervistuesi televiziv ukrainas se ai ka udhëzuar mjekët e tij që të ‘kastrojnë’ ushtarët rusë të kapur.
Gennadiy Druzenko, 49 vjeç, i tha Ukraine-24 për urdhrin që pretendon se ka dhënë, por është e paqartë nëse ishte trimëri apo një urdhër i vërtetë që do të thyente Konventat e Gjenevës.
Duke diskutuar për ushtarët rusë të kapur të pIagosur, Druzenko tha: “Unë kam qenë gjithmonë një humanist i madh dhe kam thënë se nëse një njeri pIagoset, ai nuk është më një a.rmik, por një pacient.
Por tani [kam dhënë] urdhër shumë të rreptë për të tredhur të gjithë burrat [rusët e kapur], sepse ata janë buburreca, jo njerëz.”
Që nga viti 2014, rreth 500 mjekë – meshkuj dhe femra – kanë punuar me spitalin e lëvizshëm të Druzenkos.
I trajnuar si avokat, ai krijoi Spitalin e Parë Vullnetar Lëvizës i cili vendos mjekë dhe infermierë civilë në zonën e ko.nfliktit pranë republikave separatiste në Ukrainën lindore.
Ai gjithashtu i tha prezantuesit të famshëm televiziv rus Yevgeny Kiselyov në kanalin Ukraine-24: “Besoni, të gjithë mjekët që shpëtuan pacientët – rusët, do të v.desin këtu. V dekje në numër të madh.
“Ata që [vijnë këtu] do të kujtojnë mak.thin e tyre në tokën ukrainase. Ashtu si gjermanët e kujtojnë Stalingradin.
Komiteti Hetimor Rus hapi një çështje p.enale për komentet, që do të thotë se nëse Druzenko kapet ai do të përballet me gjyqin sipas ligjit rus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.