Pse disa njerëz i urrejnë përqafimet?

0
Shpërndaje lajmin

Ka disa njerëz që nuk duan të përqafohen. Sipas revistës “Time”, një studim i plotë psikologjik, shpjegoi pse disa njerëzve nuk iu pëlqen të përqafohen:
Një nga arsyet është se këta njerëz u rritën pa këtë lidhje dhe kjo është arsyeja pse kur ata përqafohen ndihen të parehatshëm. Për shembull, në një familje që nuk e ka demonstruar këtë edhe fëmijët kur të  rriten do të ndjekin të njëjtin model me fëmijët e tyre.
Mungesa e përqafimeve mund të ndikojë në trup në dy mënyra: ul kapacitetin për dhembshuri dhe bllokon lirimin e hormoneve që ndihmojnë në krijimin e lidhjeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *