Pse duhet të konsumoni spinaq?

Shpërndaje lajmin

Helen M Rasmusen, një studiues në Universitetin e Cambridge, në një raport të saj të vitit 2013 zbuloi se spinaqi është një burim i pasur i beta-karotenit, luteinës dhe ksantenit, të cilët janë të dobishëm për shikimin.
Beta-karotene, në spinaq, ndihmon në përmirësimin e shëndetit të syve.
Gjithashtu, spinaqi mund të parandalojë mangësitë e vitaminës A, kruajtjen e syve, ulcerat e syve dhe sytë e thatë.
Vetitë anti-inflamatore të këtyre zarzavate gjithashtu mund të zvogëlojnë acarimin.
Lutein dhe zeaxanthin që janë të pranishëm në spinaq veprojnë si antioksidantë të fortë, duke parandaluar efektet e ashpra të rrezeve UV në sy që mund të çojnë në katarakte.
Ata gjithashtu reduktojnë ndikimin e radikaleve të lira, të cilat mund të jenë shkaktar kryesor i kataraktave dhe kushteve të tjera të syve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *