Pse Franca njofton kujdes të ortekëve me video të Matterhorn-in ikonik të Zvicrës

Shpërndaje lajmin

Në atë që mund të jetë vetëm një rast konfuzioni gjeografik ose shpërdorimi, videoja e qeverisë franceze për parandalimin e ortekëve nuk paraqet një nga malet e shumta të Francës, por më tepër Matterhorn-in ikonik të Zvicrës, përcjell albinfo.ch.

Le Cervin, ça fait toujours beau sur une vidéo, mais c’est toujours un sommet situé en Suisse. https://t.co/OPFsQIYrye
— Hadrien Bect (@HadrienBect) January 16, 2023

Sido që të jetë, Matterhorn i fuqishëm (le Cervin në frëngjisht) kufizohet me Italinë, jo me Francën, kështu që si ndodhi ky ndryshim gjeografik është supozimi i kujtdo.
Megjithatë, disa përdorues të Twitter-it e kanë vendosur rekordin (dhe gjeografinë).
Hadrien Brect shkroi në Twitter: “Cervin është gjithmonë i bukur në video, por është ende një mal në Zvicër”.
 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *