January 18, 2022

Pse po zhduken vendet e parkimit në Cyrih

Shpërndaje lajmin

Një ligj 25-vjeçar që ruan vendet e parkimit është shfuqizuar në favor të hapësirave më miqësore për këmbësorët në qendrën e qytetit të Cyrihut.

Ligji, i dhënë në vitin 1996, kërkonte që numri i vendeve të parkimit në qytet të mbahej në të njëjtin nivel me 1990, transmeton The Local, përcjell albinfo.ch.

I njohur si “kompromisi historik i parkingut”, kjo do të thoshte që sa herë që një vend parkimi hiqej nga qyteti, një tjetër duhej të ndërtohej ose të krijohej për ta zëvendësuar atë.

Social Demokratët qeverisës të qytetit argumentuan se ishte e nevojshme më shumë hapësirë, në mënyrë që këmbësorët të mund të “zgjateshin dhe të shëtisnin”.

Deri më tani nuk ka pasur ndonjë tregues konkret se sa vende parkimi mbi tokë do të hiqen, por qyteti tha në një njoftim për shtyp fokusi do të jetë në përmirësimin e zonave të qytetit për këmbësorët sesa “numërimin e hapësirave të parkimit”.

Vetë ligji i vitit 1996 u miratua gjithashtu në favor të këmbësorëve, ndërsa ekuilibroi gjithashtu nevojat e shoferëve, shkruan tutje albinfo.ch.

Qëllimi i ligjit ishte të siguronte që numri i përgjithshëm i vendeve të parkimit të mos binte kur pikat hiqeshin mbi tokë për aktivitete të përqendruara te këmbësorët.

Vendet e reja shpesh krijoheshin në pjesë të nëndheshme, raporton zviceran i lajmeve 20 Minuta.

Ndërsa Social Demokratët u bashkuan nga FDP, GLP dhe EPP, SVP konservatore kundërshtoi planet.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *