Pse SHBA-ja e paditi TikTokun?

Shpërndaje lajmin

Prokurori i Përgjithshëm i shtetit amerikan Indiana, Todd Rokita, ka akuzuar të shtunën TikTokun se ofron “përmbajtje që përshkruan alkoolin, duhanin dhe drogën: përmbajtje seksuale, lakuriqësi dhe fyerje të mëdha”.
TikToku e promovoi këtë përmbajtje pavarësisht nga mosha e përdoruesve, “që do të thotë se është në dispozicion për përdoruesit e moshës 13 vjeç”.

Sipas prokurorisë, TikToku “promovon një sërë përmbajtjesh të papërshtatshme për përdoruesit e moshës 13 deri në 17 vjeç në të gjithë Shtetet e Bashkuara”.
Një tjetër padi pretendon se autoritetet kineze mund të kenë qasje në të dhënat e përdoruesve të TikTokut./Bloomberg
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *