Pse Ticino është destinacioni i preferuar i Pashkëve në Zvicër?

0
Shpërndaje lajmin

Si çdo vit në këtë kohë, bllokimet e trafikut po krijohen në rrugët që të çojnë në Ticino. Arsyeja është se shumë banorë të rajoneve të tjera të Zvicrës pëlqejnë ta kalojnë këtë festë në kantonin italishtfolës. Ja pse.
Kantoni më jugor i Zvicrës përjeton një fluks turistësh nga zona të tjera zvicerane, duke kërkuar diellin, ngrohtësinë dhe një ambient të Ticino-s krejtësisht të ndryshëm nga rajonet e tjera të vendit.
Ky vit nuk do të jetë ndryshe, kështu që hekurudha kombëtare, SBB, po shton 49 trena për të qarkulluar midis pjesës zvicerane-gjermane të vendit dhe kantonit italishtfolës.
Ndërsa shtrihet afër Italisë, me të cilën ndan një kufi, Ticino ka një ndjenjë të qartë mesdhetare – duke përfshirë palmat – dhe një atmosferë të qetë që është e rrallë në shumë kantone të tjera zvicerane (veçanërisht ato gjermanishtfolëse).
Siç theksojnë shpesh disa këtu, “Ticino është njësoj si Italia, vetëm më e pastër”.
Dhe pikërisht për shkak të afërsisë me Italinë – në fakt, deri në shekullin e 16-të rajoni i përkiste Dukatit të Milanos – dallimet kulturore janë të shumta midis Ticino-s dhe kantoneve të tjera.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *