Pse zviceranët po paguajnë shumë për kujdesin mjekësor

Shpërndaje lajmin

Bëhet e ditur se disa mjekë dhe spitale në Zvicër i obligojnë pacientët e tyre, duke faturuar shërbimet që nuk janë ofruar ose duke faturuar më shumë se ç’duhet, njofton albinfo.ch.
Kjo praktikë është një problem veçanërisht pasi primet e sigurimit shëndetësor pritet të rriten ndjeshëm në vitin 2023 për të reflektuar rritjen e kostove të kujdesit shëndetësor.
Matthias Müller, zëdhënës i organizatës ombrellë të sigurimeve shëndetësore Santésuisse, konfirmoi se disa mjekë paguajnë shumë.
“Këtë problem e shohim veçanërisht në kujdesin ambulator, ku mjekët mund të zgjedhin nga pozicione të shumta tarifore”.
Sidoqoftë, vërtetimi i tarifave të tepërta është i vështirë, sipas Felix Schneuwly, një ekspert i industrisë shëndetësore në shërbimin e krahasimit të çmimeve Comparis.
Kjo për shkak se “pacientët nuk nënshkruajnë një ‘raport pune’ për shërbimet mjekësore të ofruara”, kështu që kompanitë e sigurimeve shëndetësore nuk mund të kontrollojnë nëse një shërbim është ofruar fare dhe nëse ishte vërtet i nevojshëm, tha Schneuwly, duke shpjeguar se një kompani sigurimesh mund të verifikojë vetëm nëse sasitë dhe kostot e shërbimeve në fatura janë në përputhje me ligjin. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *