Pse Zvicra mund të ketë mungesë të gazit gjatë dimrit

Shpërndaje lajmin

Mund të ketë mungesë gazi këtë dimër dhe kreu i shoqatës së industrisë në Zvicër thotë se një nga problemet kryesore është mënyra zvicerane e të bërit të gjërave, e cila nuk funksionon mirë në një krizë.
Në një intervistë për gazetën NZZ, André Dosé thotë se ka një mungesë të mundshme këtë dimër dhe çmimet mund të rriten, përcjell albinfo.ch.
Ai thotë se mënyra e mirë e modës së vjetër për të marrë vendime të mbështetura nga sa më shumë njerëz të jetë e mundur nuk do të funksionojë në një situatë të shpejtë.
Strategjia aktuale e energjisë, e cila u mbështet nga votuesit më 2017, nuk po merr parasysh rritjen e popullsisë dhe kalimin në makina elektrike, thotë ai.
Gazi përbën 15% të nevojave energjetike të këtij vendi – kryesisht për ngrohje dhe gatim – dhe gjysma e tyre vjen nga Rusia, megjithëse Zvicra nuk ka kontrata të drejtpërdrejta me furnizuesit rusë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.