Punësimi i përkohshëm fiton popullaritet në Zvicër

0
Shpërndaje lajmin

Sipas ekspertëve të rekrutimit, numri i njerëzve mbi moshën 50 vjeç që zgjedhin punë të përkohshme dhe jo të përhershme është dyfishuar në tetë vitet e fundit, përcjell albinfo.ch.
Ndërsa të ardhurat e tyre nuk janë të barabarta me ata që janë të punësuar me kohë të plotë, Ariane Baer, menaxhere e projektit në ekonomi në Swissstaffing, tha se ky zhvillim është kryesisht pozitiv.
Ndërsa disa njerëz i drejtohen tundimit sepse nuk mund të gjejnë punë ‘të rregullt’, shumë të tjerë “kërkojnë qëllimisht fleksibilitet” ose përdorin punën e përkohshme si trampolinë për një punë të qëndrueshme, shtoi ajo.
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *