Punëtorët e moshuar në Zvicër kanë përparësi për punë në disa sektor

Shpërndaje lajmin

Në mënyrë tipike, sa më i vjetër të jetë një punëkërkues, aq më shumë i duhet për t’u punësuar, pasi punëdhënësit zakonisht favorizojnë kandidatët më të rinj. Ky është rasti veçanërisht në një treg shumë konkurrues, ku vendet e punës janë të pakta, përcjell albinfo.ch.
Megjithatë, duke pasur parasysh një kërkesë të lartë aktuale dhe numrin e vendeve të lira të punës në tregun zviceran të punës, njerëzit mbi 50 vjeç tani mund të gjejnë punë më shpejt se në të kaluarën, sipas hulumtimit të ri nga firma e punësimit Von Rundstedt.
Kohëzgjatja e kërkimit për njerëzit në këtë grupmoshë ra nga tetë muaj në 2020 në pak më shumë se gjashtë muaj në 2022, zbuloi studimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *